Seo Neden Gereklidir?

SEO'da Bilmeniz Gereken 6 Bilgi

Büyük Resme Odaklanın

SEO çalışmalarına başlamadan önce bilmeniz gereken ilk bilgi “büyük resmi” görebilmektir. SEO’nun temel hedefi, anahtar kelimelerde daha iyi sıralamalar alarak trafik artışı sağlamaktır. Bunu yapmanın birçok yolu ve yöntemi olmasına rağmen hepsinin ortak noktası sayfanızın “daha otoriter” olmasını sağlamaktır. Site içi ve site dışı çeşitli iyileştirmeler ile bunu gerçekleştirmenizin yanı sıra dikkat etmeniz gereken diğer bir konu, web sitenizin öncelikle kullanıcılar için oluşturulduğunu unutmamaktır. İyi bir SEO çalışması, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi ön planda tutar.

Alan adı ve Sayfa Otoritesi

Alan adı ve sayfa otoritenizi bilmek, arama sonuçlarında hangi sıralarda yer alabileceğinizi tahmin etmenize yardımcı olur. Moz üzerinden ulaşabileceğiniz seo aracında puanınız ne kadar yüksek olursa, arama sonuçlarında yüksek sıralamalarda yer almanızda olasıdır. Alan adınızın puanınızın yüksek olması güvenilir bir web sitesine sahip olduğunuz anlamına gelir. Sayfa otoritesi ise site içerisinde yer alan sayfaların, sayfa özelinde ne kadar otoriter olduğunu görmenizi sağlar.

İçerik Pazarlaması

İçerik ve SEO birbiri ile sandığınızdan çok daha alakalı! Kullanıcıların aradıklarına cevap sunan içerikler oluşturarak hedef anahtar kelimeleriniz için optimize edebilir ve sıralamalarda daha üst sıralarda bulunabilirsiniz.

Teknik SEO

Teknik kelimesi her ne kadar ilk başta korkutucu bir terim olarak görünsede, SEO’da temel teknik düzenlemeleri hızlı bir şekilde öğrenip uygulamanız mümkün. Örneğin site haritanızı oluşturup sayfalarınızı Google’a daha doğru tanıtabilir, Robots.txt dosyanızı ile istenmeyen sayfaların indekslenmesinin önüne geçebilirsiniz.

Bağlantı Kurma

Diğer web sitelerinden sayfanıza gelen bağlantılar, sitenizin arama sonuçlarında yüksek sıralamalar elde etmesine yardımcı olur. Amaç, birbirinden bağımsız web sitelerinde ürün ve hizmetleriniz ile alakalı içerik oluşturmak, markanızı tanıtmak ve arama motorlarında daha güvenilir web sitesi profili oluşturmaktır. Faydalı bağlantılara sahip olmak için uygulayacağınız bazı belli başlı strajiler vardır, bunları öğrenmeli ve anlamanız gerekir.

Ölçme ve Analiz

Sonuçları nasıl ölçümleyeceğinizi, elde ettiğiniz verileri nasıl yorumlayacağınızı ve analizleri kullanarak stratejinizde ne tür değişiklikler yapmanız gerektiğini bilmediğiniz sürece SEO çalışmalarında başarıya ulaşmanız çok zor. Başlangıçta Google Analytics ve Search Console ile çeşitli metrikleri inceleyebilir ve raporlar oluşturabilirsiniz.

Site içi SEO Nedir?
Site için SEO, arama sonuçlarında daha iyi sıralarda yer almak ve trafiğinizi artırmak için site içerisinde gerçekleştirilen çeşitli iyileştirme süreçleridir. Meta açıklamaları, içerik, url yapısı, site hızı ve benzeri içerisinde birçok farklı süreci içerir.

Site dışı SEO Nedir?
Sitenizden bağımsız gerçekleştirilen işlemlere verilen isimdir. Site dışı SEO; web sitesinin popülerliğini, güvenilirliği ve otoritesini iyileştirir. Arama motorlarının en önemli sıralama faktörleri arasında yer alır.

Organik SEO
Google Web Yöneticisi Yönergeleri'ne uygun, arama motorları tarafından önerilen politikaları içeren çalışmalardır. Teyit edilmiş teknikler üzerinden, en iyi kullanıcı deneyimine yöneliktir.

SEO Uyumlu İçerik
Web sayfasında yer alan metinlerin, kullanıcıların istediklerini karşılayabilecek ve anahtar kelimeleri hedefleyecek şekilde yazma tekniğidir.

Sık Sorulan Sorular

En merak edilen konulardan birisi olan maliyetler, sektör ve rekabet oranına göre farklılık gösterir. Rolibo, seo hizmetini web sitenizin ihtiyaçlarına göre seçebileceğiniz 3 farklı paket üzerinden sunmaktadır.

Google algoritmaları sürekli yenileniyor ve arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almak ve konumuzunu korumak için değişen teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. SEO herhangi bir süreçden bağımsız, sürekli takip ve analiz içeren bir süreçtir.

Organik sonuçlarda yer almak ücretsizdir ve tıklama başına ödeme yapmazsınız. Ücretli sonuçlar arama motorlarında yer almak için ödeme yapılan bağlantılardır.

Evet. Web sitenizin tasarımı kullanıcıların anlayabileceği ve kolay şekilde gezinebileceği bir yapıda olmalıdır. Site hiyerarşisi ve tasarımı hemen çıkma oranı ve diğer SEO çalışmalarının etkinliğini büyük ölçüde etkiler.