SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

İçerik başlıklarına hızlı erişim için tıklayınız

Arama sonuçlarında daha yüksek sıralamalarda yer alarak geniş kitlerere erişmek için içeriklerinizin iyi olduğundan emin olmanız gerekir.

Google, her zaman kullanıcılarına en alakalı içeriği sunmaya çalışıyor. Bu nedenle, makalelerinizi hazırlarken mutlaka SEO uyumlu olmasına dikkat etmeli ve püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. 

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO, arama motorlarında web sayfalarınızın daha görünür olmasını sağlamak amacıyla yapılan optimizasyon çalışmalarıdır. İçerik ise bu süreçlerin içerisinde en önemli başlıklardan birisidir. SEO içerikleri, arama motorlarında daha iyi sıralamalar ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmak için oluşturulur.

Nelere Dikkat Etmeliyim?



*Makale yazmaya başlamadan önce anahtar kelime araştırması yapmalısınız. Yazacağınız başlıklar ile ilgili aranma hacmi içeren terimleri bularak, mevcut bir arama trafiğinden pay alma şansı yakalayabilirsiniz.
*Anahtar kelimelerinizi içeriklerde doğru bir şekilde bulundurmalısınız.
*İçeriğin başlığının çarpıcı ve dikkat çekici olmasını sağlayın.
*İçeriklerin yazım dili site içerisinde yer alan içeriklerle aynı tarzda ve kurguda oluşturulmalı. Sayfa geçişi yapan kullanıcılar firmanızın kültürü ile özdeşleşen bir dil oluşturduğunuzu görebilmeli.

Makaleler Okuyucular İçin Oluşturulmalı

Özellikle sektörel bir alanda makale yazıyorsanız, bu içeriğin meslektaşlarınız için değil, okuyucularınız için hazırlandığını unutmayın. Hiçbir zaman anlaşılmayan terimler kullanmayın veya yazıyı çok basit tutmayın. Bu ikisinin dengesini korumak, makalenizin hem SEO açısından hem de kullanıcılar için verimli olmasını sağlayacaktır. İçerikler kullanıcılar tarafından okunmadığında bir anlam ifade etmez. Makale içerisinde kullanıcıların konu ile ilgili neler sorabileceğini düşünerek bu soruların cevaplarını sunmanız oldukça önemli.

Okunabilirliğini Denetleyin

 

Makalenizi kısa paragraflara bölün. Kullanıcıyı sıkmayacak boyutlarda hazırlayın ve istenen bilginin kolayca ulaşılabildiğine emin olun.

Bu sayede, hem botlar içeriğinizi kolayca tarayacak hem de kullanıcılar istediklerine kısa sürede ulaşacaktır. Bu durum, hem arama motorlarında iyi sıralama almanızı hem de makalelerinizin sosyal medyada daha fazla paylaşılmasını sağlar.

Makalenizi görsel, video ve harici bağlantılar ile donatarak kullanıcılarınızın sıkılmadan keyifli bir okuma deneyimi yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Heading Etiketlerini Gözden Kaçırmayın

                

Alt başlıklara bölerken mutlaka heading etiketlerini kullanın. Arama motorları, H etiketlerinden yola çıkarak, alt başlıkları sıralayarak sınıflandıracaktır. Bunu sağlayarak makalenizin SEO açısından çok daha verimli olmasını sağlayabilir ve daha üst sıralara çıkabilirsiniz.

Makale Hazırlarken Rakipleri İnceleyin

Makale hazırlamanın püf noktası, rakiplerinizin sahip olmadığı bilgiyi kullanıcılara sunmaktan geçer. Mutlaka rakiplerinizi iyi analiz edin ve onların kullanıcıya sunmadığı içerikleri sağlayın. Google, özgünlüğe her zaman değer verir.

İmla Kuralları Önemli

SEO, sadece belli kalıplarla uygulanamaz. Bir bütün olması nedeniyle, mutlaka her aşamasında özen göstermeniz gerekli. Makalelerinizi yazarken, imla kurallarına uygun olmasına ve kesinlikle düzgün bir dilde hazırlanmış olduğuna emin olmalısınız.

Anahtar Kelime Oranınızı İyi Ayarlayın

  

Makaleler içerisinde anahtar kelimeleri spam yapacak şekilde kullanmaktan kaçının. Gereksiz yere cümlelerde anahtar kelime kullanmaya çalışmayın. Yazının doğal akışına müdahale etmeden, sadece gerekli yerlerde anahtar kelime kullanmanız, yazının hem okunulabilirliğini artıracak hem de arama motorları tarafından çok daha fazla sevilmesini sağlayacaktır.

Son olarak; günümüzde içerik her şeydir. Kullanıcılar için oluşturulan ve aradıklarına cevap sunan içeriği sunmak ise son derece değerlidir. 


Önceki Blog Site Hızını Etkileyen Faktörler Nelerdir
Yorumlar
Yorum Yap
Yorum yapmak için aşağıdaki formu doldurunuz
Daha İyisi Mümkün
Sıralamalarda yükselmeye hazır mısın?
Bizimle iletişime geçin, web sitenizi inceleyelim ve geri tüm kalan süreçler konusunda sizi bilgilendirelim.