En İyi Wordpress SEO Eklentileri

İçerik başlıklarına hızlı erişim için tıklayınız

İnternet sitelerinin büyük bir bölümünün altyapısını oluşturan Wordpress, içerik yönetimi yazılımları içerisinde en kolay kullanılanlardan arasında gösteriliyor. Bu ve daha pek çok özelliği ile internetin büyük bölümünü oluştursa da arama motorları için temel optimizasyonları yetersiz kalmakta. Bu durumda ise Wordpress yazılımlarda kullanılabilen SEO eklentileri devreye giriyor.

İnternet sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü artıracak ve sıralamalarınızı yükseltecek en iyi Wordpress SEO eklentilerini sizler için listeledik.

1- Yoast SEO



Wordpress SEO eklentileri içerisinde açık ara en çok tercih edileni Yoast SEO. Beş üzerinden dört yıldız alan bu eklenti internet sitenizin ihtiyaç duyduğu çoğu iç SEO düzenlemesini kolay bir şekilde yapabilmenizi mümkün kılıyor.

Yoast SEO eklentisi ile içeriklerinizin title, meta description ve keyword bölümlerini kolayca düzenleyebilirsiniz. Bununla birlikte, ana sayfa, kategori ve arşiv sayfalarını da aynı şekilde düzenlemenize olanak sağlıyor. 

Bu eklentide yer alan sayfa analiz aracı sayesinde, içeriklerinizin ve sayfalarınızın SEO uyumluluğunu da kontrol edebilmeniz mümkün. Okunabilirliği, anahtar kelime oranı, başlık dağılımı ve çok daha fazlası bu araç ile ücretsiz olarak kontrol edilebiliyor.

Eklentide yer alan özelliklerin büyük çoğunluğu ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Daha fazla özelliğe ihtiyaç duyan webmasterlar için ücretli versiyonu da mevcut. Wordpress alt yapılı siteler için Yoast ayarları da dahil olmak kontrol edilmesi gereken birçok alan bulunuyor. Bu alanları öğrenmek için Wordpress SEO kontrol listesi yazımızı inceleyin.

2- Google XML Sitemaps



Wordpress sitelerinizin Google başta olmak üzere tüm arama motorları tarafından indexlenme sürelerini kısaltmak ve daha çok sayfanızın botlar tarafından tespit edilmesini sağlamak için bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Site haritası SEO stratejiniz için neden ve nasıl önemlidir detaylı bilgi için Site Haritası yazımıza göz atabilirsiniz. 

Google sıralamalarında önemli bir faktör olan XML sitemap, eklenti tarafından tüm sayfalarınız ve diğer içerikleriniz için otomatik olarak oluşturuluyor. Bu sayede arama motorlarının sitenizi çok daha hızlı listelemesi sağlanıyor.

3- Broken Link Checker



Wordpress sitenizde içerik miktarı arttıkça bu içerikleri yönetmek doğal olarak daha zor hale geliyor. Bu eklenti sayesinde, sitenizde yer alan tüm linkleri kontrol edebilir, hatalı bağlantıları tespit ederek düzeltebilirsiniz.

404 hatalarının arama motorlarında sıralama kaybettirdiğini unutmayın. Broken Link Checker eklentisi sayesinde, sayfalarınızda ve hatta sitenize gelen yorumlarda bulunan tüm linkleri tek tuşla tespit edebilmek ve hataları kontrol etmek mümkün.

4- W3 Total Cache



Google, en güncel arama motoru optimizasyonu yönergelerinde açık bir şekilde sitenin açılış hızının sıralamalarda etkili bir faktör olduğunu belirtti. Eğer başarılı bir SEO çalışması yapmak istiyorsanız, sitenizin mümkün olduğu kadar hızlı yüklenmesi için gayret etmelisiniz.

Wordpress temelli internet siteleri için kullanılabilecek en iyi önbellek eklentilerinden olan W3 Total Cache, sitenizin hızını ciddi ölçüde artırmanızı ve kaynak tüketimini azaltmanızı sağlıyor. Dünyaca ünlü Mashable, AT&T gibi internet siteleri tarafından da kullanılan bu eklenti olmazsa olmazlardan.

W3 Total Cache eklentisinin resmi blog sayfasında belirtilen verilere göre, Yslow ve Google Page Speed testlerinde, eklenti kullanan sitelerin en az 10 kat daha hızlı açıldığı belirtilmekte.

5- SEO Optimized Images



Arama motorlarında istediğiniz sıralamaları elde edebilmek için içerikleriniz kadar kullandığınız görsellerin de doğru şekilde optimize edilmesi çok önemli.

Wordpress, her ne kadar eklenen tüm görsellerin “alt” gibi bölümlerini düzenlemeye izin veriyor olsa da bu eklenti ile görsellerinizi çok daha etkili optimize edebilmeniz mümkün.

Eklentide yeni yükleyeceğiniz tüm görseller için, yazı başlığına ve belirleyeceğiniz metinlere göre otomatik “alt” tagı ekleme seçeneği bulunuyor. Bu sayede, eklediğiniz görselleri otomatik olarak SEO uyumlu hale getirmek mümkün. Bununla birlikte, eklenti aracılığıyla, daha önceden eklenen görselleri de topluca düzenleme ve hepsini SEO uyumlu hale getirme imkanınız bulunuyor.

Önceki Blog SEO Uyumlu Title ve Description Nasıl Yazılır?
Sonraki Blog Dahili Bağlantılar (İnternal Link) Kullanımı
Yorumlar
Yorum Yap
Yorum yapmak için aşağıdaki formu doldurunuz
Daha İyisi Mümkün
Sıralamalarda yükselmeye hazır mısın?
Bizimle iletişime geçin, web sitenizi inceleyelim ve geri tüm kalan süreçler konusunda sizi bilgilendirelim.